Karina Beumer, Image: Rik Vannevel, Museum Dhondt-Dhaenens, Woning Van Wassenhove
Jo Caimo, Image: Aurélie Bayad, Open Studios 2022
Charlotte Dumortier, Image: Laura Vleugels
Andrea Kränzlin, Image: Stef Stessel
Ingrid Schildermans, Image: Aurélie Bayad, Open Studios 2022
Barbara Serulus, Image: Senne Van Der Ven
Mulugeta Tafesse, Image: Sofie Jaspers

1/7

Algemene vergadering

De algemene vergadering is samengesteld uit de stemmen van onze voornaamste belanghebbenden: de ateliergebruikers. In het samenbrengen van de leden streefden we naar een evenwichtige vertegenwoordiging van de verschillende gebouwen en de uiteenlopende disciplines die de kunstenaarsgemeenschap van MORPHO kenmerkt.

Deze zeven kunstenaars begeleiden voor onbepaalde termijn de uitwerking van de missie en visie van MORPHO:

Karina Beumer

Karina Beumer heeft een interactieve artistieke praktijk die altijd in dialoog staat met iets of iemand anders. Dit resulteert in video's, installaties en publicaties die ontstaan uit tekeningen. Beumer legt een absurde en surreële relatie bloot tussen het innerlijke (gedachten, miscommunicatie) en de fysieke wereld (taal, netwerken). Ze beschouwt haar atelier als een belangrijke entiteit voor haar werk, zowel mentaal als fysiek. Ze is een van de bezielers van het Vitrineproject, een reeks duotentoonstellingen van mail art opgestart in 2019 door de ateliergebruikers van de Tweemontstraat. Karina heeft daar sinds 2015 haar atelier.

karinabeumer.nl

Jo Caimo

Jo Caimo is kunstenaar en medebeheerder van het collectief atelier Toitoidrome voor geluids- en mediakunst in de Zendelingenstraat sinds 2019. Jo organiseert daarnaast ook een eigen verblijf- en werkplaats voor kunstenaars, vrienden en buren, genaamd Samenschool. Deze zelforganisaties zijn een blijvende artistieke en politieke zoektocht die hun graag met anderen wil aangaan. Jo engageert zich om hopelijk een sterker bindweefsel te vormen en zo een diversere en grotere groep van kunstbeoefenaars te vrijwaren van de neoliberale druk van deze maatschappij, die kunst en creativiteit kapot maakt.

jocaimo.blogspot.com / excitingresearch.io / samenschool.org / sunstream.tv

Charlotte Dumortier

Charlotte Dumortier is illustrator en printmaker. Ze is medeorganisator van Tekenpudding festival en redactielid van Aline Magazine voor Strips en Kunst. Sinds 2016 is ze zonder onderbreking deel van Kopland in de Amerikalei. Kopland tracht haar community te behouden sinds MORPHO het gebouw overnam van KOP vzw, door bijvoorbeeld gezamenlijke maaltijden te organiseren. Charlotte zet zich graag in om de geest van deze mooie co-workingplek in ere te houden.

charlottedumortier.com

Andrea Kränzlin

Andrea Kränzlin is mode- en kostuumontwerpster, leerbewerker, kruidkundige en verzamelaar. Ze ontwerpt kostuums voor verschillende Belgische en internationale theater- en dansproducties zoals Zuidpool, Eastman, Moya Michael en Haider Al Timimi. Het gebruik van oude technieken en vakmanschap zijn belangrijke aspecten van haar werk. Andrea heeft een atelier in de Quellinstraat sinds 2016, toen het huis nog onder vrienden werd beheerd. Sinds 2021 is het in beheer van MORPHO. De zorg voor een atelierpand ligt haar nauw aan het hart, vooral nu er niet meer zo veel gebouwen beschikbaar en betaalbaar zijn, waar kunstenaars op hun eigen tempo en in alle vrijheid hun ideeën en visie een vorm kunnen geven.

talesofthenightingale.blogspot.com

Ingrid Schildermans

Ingrid Schildermans maakt installaties die een sociaal-antropologische blik werpen op de sociale positie en de transformatieve kracht van vrouwen. Ze haalt hiervoor inspiratie uit de populaire cultuur, zoals magazines, en visualiseert haar onderzoek met banale materialen zoals fluorescerende verf, glitters en gamma-bouwmaterialen. Ze is tevens verantwoordelijk voor het relatiebeheer en de evenementen bij M HKA. In die hoedanigheid houdt ze een scherp oog op de noden van kunstenaars in relatie tot die van de omringende kunstwereld. Ingrid heeft een atelier in de Ploegstraat sinds 2019.

ingridschildermans.com

Barbara Serulus

Barbara Serulus is culinair journalist voor De Standaard Magazine en Knack Weekend. Ze schrijft artikels, reportages, ontwikkelt recepten en mag in het hele land haar voeten onder tafel schuiven voor restaurantrecensies. Gedreven boeren, visionaire toekomstdenkers en heldhaftige ambachtsmensen doen haar hart sneller slaan. Daarnaast schrijft ze ook boeken, zoals Bruis, een handleiding voor wie wil leren fermenteren en Diner, een kookboek met menu’s voor onvergetelijke etentjes. Ze is ook de mede-oprichter van het culinair contentbureau GAAR en het onafhankelijke foodmagazine Tummie. Barbara maakt deel uit van de coworkingplaats RAAT in de Everdijstraat sinds 2019.

barbaraserulus.com

Mulugeta Tafesse

Mulugeta Tafesse maakt schilderijen en tekeningen waaruit zijn waardering blijkt voor de Nederlandse en Vlaamse oude meesters. Zijn palet, of hij nu in olieverf, tempera of acryl werkt, is typisch gedempt en zacht, wat zijn portretten een intiem karakter verleent. Mulugeta is het levend geheugen van onze werking; hij is de allereerste ateliergebruiker. Sinds 2005, nog voor de organisatie goed en wel bestond, heeft hij een atelier bij MORPHO - toen nog onder de vleugels van het NICC. Mulugeta verhuisde zijn werkplek onlangs van de Hertstraat naar de Klappeistraat.

mulugetatafesse.com