Residenties

Residenties

← Overzicht residenties

Liederen die milderen, 2023, Image: Flor Maesen
Bárbaras, with Désirée Cerocién, 2023, Image: Norma Prendergast
Curcumina Anima, 2021, Image: Flor Maesen
The Carriers of Good Fortune, 2022, Image: KEEN
Tales of Symbologies, with Hussein Shikha, 2022

1/5

Sadrie Alves

Resident

Sadrie Alves is een multidisciplinaire kunstenares die werkt op het gebied van beeldende kunst, design en performance. De kern van haar praktijk vertrekt van tekenen als symbolische handeling en katalysator voor affectieve verhalen en samenwerking. Ze ziet tekenen als schrijven en zingen als handwerk.

Tijdens haar residentie zal Sadrie haar onderzoek voortzetten naar slaapliedjes en de rol ervan in het web van geschiedenissen, herinneringen en verlangens van de wezens die erin wonen. Tegelijkertijd werkt ze momenteel aan verschillende lopende samenwerkingsprojecten die een gemeenschappelijke focus hebben op ondermijnde visuele talen en onbetrouwbare kennis. Samen met Hussein Shikha ontwikkelt ze 'Tales of Symbologies', een onderzoeksproject geïnspireerd door filosofieën over het tapijt en de symbolen die erin aanwezig zijn. Samen met Désirée Cerocién ontwikkelt ze de muzikale performance 'Prazer, Bárbara' die de hedendaagse associaties van barbaarsheid en vrouwelijkheid onderzoekt.

Sadrie Alves is geboren en getogen in Brasília en woont momenteel op het Vlaamse platteland. Ze behaalde een Master in Beeldende Kunsten aan Sint Lucas Antwerpen. Haar werk was te zien in Cas-co, Leuven; The Constant Now en Het Bos, Antwerpen; La semaine du son, Hectolitre en Komplot, Brussel. Voor MORPHO nam ze deel aan residenties in het Frans Masereel Centrum en deSingel, België; en UNIDEE Residency Programs, Italië.

Periode

01.08.2023 - 31.12.2023

Residentie

Ontwikkeling

Website

linktr.ee/sadrie

Gerelateerd