Kalender

Kalender

← Volledige kalender

Image: Brent Mertens

Sadrie Alves – Liederen voor de rustelozen
27.10.2023

Voor de najaarsnocturne van Borger presenteert kunstenaar-in-residentie Sadrie Alves een performance over slaapliedjes en oraliteit.

Wat gaat er schuil achter de duistere lagen van zoet klinkende slaapliedjes? Welke geluiden uit onze kindertijd zijn verbonden met herinnering en muziekbeleving? In deze performance put Sadrie voornamelijk uit een mondeling archief van bastaardliedjes uit het Braziliaanse geluidslandschap. Het speelt zich af tegen een achtergrond van tekeningen van de wezens en landschappen die in de slaapliedjes worden opgeroepen.

Sadrie Alves is een Belgisch-Braziliaanse kunstenares die op het Vlaamse platteland woont. Haar werk is geïnspireerd door haar liefde voor verhalen vertellen op een belichaamde manier, waarbij ze het belang van zintuiglijke waarneming erkent door middel van tekenen en performance.

Diezelfde avond kun je op de kloostersite vanaf 19u00 de feestelijke opening bijwonen van de expo Carpetland in Kunsthal Extra City. Toegang is gratis! Hun programma is als volgt:

19:00: publieke opening
20:00: speech
21:00: performatief pianoconcert van Myriam El Haïk
22:00: dj-set met Susobrino

Wanneer

Vrijdag 27.10.2023, 20u30 (30 min.)

Waar

MORPHO (De Refter), ingang via Kunsthal Extra City (Provinciestraat 112)

Met de steun van

District Antwerpen

Gerelateerd