Residenties

Residenties

← Overzicht residenties

T woollen tapestry inspired from an 18th-century nordic tapestry collar detail
Dye pot
Linen yarn dyed with Oak bark and iron (Tuscany)
Eco-print with Oak bark and iron (from pruned branches, Tuscany)
Picking up Bloodwort flowers on a hill in the Spanish Pyrenees, Summer 2023
Postcard designed with letter drawing ‘Gros Bisou’, screenprinted, 2021

1/7

Emma Joly

Resident

Emma Joly (1997, Frankrijk) studeerde eerst grafische vormgeving in Nevers (ESAA Bourgogne) en Fine-arts in Lyon (ENSBA Lyon) tot 2020. Eind 2020 verhuisde ze naar Oostende en begon ze haar betrokkenheid bij de kunstenaarsruimte Pleasure Island, waardoor ze haar visie verder kon ontwikkelen met een diepere aandacht voor materialen en ambachten.

Gaandeweg raakte ze meer gefocust op textiel en begon ze handweven te leren. Later begon ze meer te leren over natuurlijke kleurstoffen omdat haar eerste doel was om haar eigen weefsels te verven. Tijdens dit leerproces krijgt ze meer aandacht voor en begrip van de natuur. Samen met haar interesse voor textiel is het tekenen van letters het grafische ontwerpaspect dat in haar praktijk is blijven bestaan.

Tijdens haar verblijf in The Mothership wil ze deze tekenpraktijk ontwikkelen en in contact brengen met textiel door zich onder te dompelen in de tuin met natuurlijke kleurstoffen van The Mothership als bron van kennis en inspiratie. Dit betekent dat ze op zoek gaat naar manieren om textuur en tactiele gevoeligheid aan letters te geven door manieren te ontwikkelen om die letters een medium te geven om te bestaan in een visuele en tactiele taal die haar eigen is.

Periode

13.05.2024 - 01.07.2024

Residentie

Uitwisseling (Uitgaand)

Partner

The Mothership, Tanger en Darna - Vlaams Marokkaans Culturenhuis, Brussel

Gerelateerd