Residenties

Residenties

← Overzicht residenties

© Daniel Cabral

1/5

Daniel Cabral

Resident

°1989 in Recife, Brazilië. Woont en werkt in Brussel, België.

Wild Card winnaar 2020. De jury bestond uit beeldend kunstenaar Guy Woueté, Joanna Zielińska (senior curator, M HKA) en Caroline Dumalin (artistiek directeur, AAIR).

Daniel Cabral heeft een contextuele praktijk die reageert op zijn omgeving via verschillende media, gaande van tekenen, collage, fotografie en video tot installaties, interventies in de openbare ruimte en performances. Zijn praktijk is gebaseerd op drie pijlers: het mannelijk lichaam en de representatie van mannelijkheid (in het bijzonder met betrekking tot homocultuur); spraak, geïnspireerd door zijn achtergrond als openbare spreker in internationale betrekkingen; en de stad en de ervaring van ontheemding, sinds hij in 2015 van Brazilië naar België emigreerde. Conceptueel onderzoeken zijn werken noties van auteurschap, toe-eigening en context. Hij transformeert en hergebruikt gevonden afbeeldingen van sociale media, online archieven, het straatbeeld, en zelfs uit zijn eigen persoonlijke archief dat hij opbouwde in de loop van zijn activiteit als audiovisuele producent.

Vooraleer hij een Master in Beeldende Kunsten aan Sint-Lucas Antwerpen behaalde (2020), voltooide hij een B.A. in Internationale Betrekkingen in 2012. Sindsdien studeerde hij Critical Theory aan Chelsea College of Arts, Londen (2015) en werkte hij als schilderinstructeur bij het Museum of Modern Art in Recife, Brazilië (2013-2014). In 2018 werd zijn publicatie “Tour Leopold II – A Guide to the Colonial Heritage of Europe” genomineerd voor de Prix Révélation Livre d’Artiste door de Multiple Art Days en ADAGP in Parijs, Frankrijk.

Daniel Cabral is uitgenodigd voor een residentie van drie maanden in Antwerpen.

Periode

01.2021 – 03.2021

Residentie

Wildcard

Link

www.danielcabral.org

Gerelateerd