Residenties

Residenties

← Overzicht residenties

© Lars Moreels
© Lonneke van der Palen

1/2

Anne Kluytenaar & Michelle Woods

Resident

Anne Kluytenaar en Michelle Woods stellen voor om samen een testkeuken op te zetten bij MORPHO, die zal dienen als speelse onderzoeksruimte en zal leiden tot intieme, gecureerde diners waarbij alle elementen van de eetervaring worden beschouwd als een potentiële artistieke interventie.

Anne Kluytenaar, geschoold mode-ontwerpster, werkt momenteel aan het onderzoeksproject ‘Catharsis’. Hierin dient haar autobiografische achtergrond om een ruimte en ervaring te creëren waarin gesprekken over gender, seksualiteit, zelfbeeld en censuur worden gestimuleerd in een intieme setting. In dit project nodigt ze ons uit om de kloof tussen onze opvattingen over persoonlijke grenzen in kaart te brengen, te overbruggen en te verzachten. Interdisciplinaire samenwerkingen zijn een essentieel onderdeel van haar werkwijze, die draait om kennisuitwisseling op meerdere niveaus.

Michelle Woods is kok en medeoprichtster van Table Dance, een restaurant en eventruimte in Antwerpen. Ze studeerde aan de Modeacademie nadat ze in 2006 naar Antwerpen verhuisde. Sindsdien heeft ze geëxperimenteerd in mode, performance, voedselgeschiedenis en onderzoek, en nu beoogt ze deze ingrediënten samen te brengen. Haar twee jaar kookervaring bij St. JOHN in Londen ligt haar na aan het hart. Het restaurant verdiende een Michelin-ster, niet vanwege hun zorgvuldige presentaties of bijenteelt op het dak, maar om hun geloof in bereiding van neus tot staart. Ze heeft haar vader nooit naar St. JOHN kunnen meenemen, hoewel hun kookstijlen vergelijkbaar waren. Waar koken voor haar vader ging over entertainment en een verzadigd gevoel, is zij op zoek naar nieuwe manieren om voedsel te ervaren.

Periode

01.04 2021 - 31.08.2021

Residentie

Ontwikkeling

Link

www.annekluytenaar.com

Gerelateerd