Kalender

Kalender

← Volledige kalender

Queer Choir Amsterdam, Image: Sebastiaan Franco
Queer Choir Amsterdam, Image: Sebastiaan Franco
Queer Choir Amsterdam, Image: Sebastiaan Franco
Queer Choir Amsterdam, Image: Sebastiaan Franco
The Zangles, Image: Sebastiaan Franco
The Zangles, Image: Sebastiaan Franco
The Zangles, Image: Sebastiaan Franco
The Zangles, Image: Sebastiaan Franco
The Zangles, Image: Sebastiaan Franco
Francesca Hawker, Image: Eline De Clercq
Francesca Hawker, Image: Eline De Clercq

1/11

Augustus in de kloostertuin
26.08.2022–​28.08.2022

Elk laatste weekend van de zomermaanden juni, juli, augustus en september komt onze groene kloostertuin helemaal tot leven. Samen met Kunsthal Extra City en met tal van andere partners stellen we een divers programma samen van performances, workshops, filmvertoningen, brunches, concerten, artist talks, ... Het programma van augustus lees je hieronder.

☼ 26.08.2022 ☼

19:00 • Queer Choir Amsterdam, The Gushing Deluge

Queer Choir Amsterdam is een artistiek ensemble dat uitgaat van de creatie van een moedige ruimte om unieke identiteiten en stemmen te vieren. Door middel van repetities en optredens geven ze uitdrukking aan ideeën over de toekomst die ze wensen en verhalen die ze willen delen.

20:00 • The Zangles, Summer Sessions

The Zangles maken hun borsten nat voor hun zesde show. Negen vrouwelijke ego’s met grootse ideeën en kleine stemmetjes bundelen hun zangdrang. Met: Mia Prce, Johanna Trudzinski, Michèle Matyn, Tina Schott, Eva Van Deuren, Jóhanna Kristbjörg Sigurðardóttir, Jessie Schietecatte, Valentine Kempynck en Liesbet Swings.

21:30 • Antwerp Queer Arts Festival, Closing Party

AQAF is een multidisciplinair kunstenfestival dat gender en seksuele diversiteit in vraag stelt. Kom naar de slotdag van hun groepstentoonstelling in Extra City en MORPHO, met werk van Nathan French, Yamuna Forzani, Anna Urazova, Laurent Poisson, Hussein Shikha en Denys Shantar. Met een DJ-set van Sylvia Iweanya. (Tot 01:00)

☼ 27.08.2022 ☼

11:00 • Baya Collective, Candied Conversations

Baya Collective nodigt je uit om aan te sluiten aan een rijkelijke tafel waar verhalen verweven worden in de maaltijden. Ze hosten deze derde editie samen met Belgisch Braziliaans multidisciplinair kunstenares, illustratrice en performer Sadrie Alves. (Tot 14:00, schrijf je hier in.)

15:00 • Noam Youngrak Son, Chimera Gastronomy

Noam Youngrak Son nodigt je uit om te werken aan een groot kneedbaar lichaam van deeg gemaakt van voedselafval, en het te veranderen in een hybride wezen. De gezamenlijk gemaakte eetbare sculptuur is een vertaling van onze collectieve en persoonlijke worstelingen, ontdekkingen en gevoelens rond lichamen. Gehost door The Constant Now. (Tot 18:00, schrijf je hier in)

19:00 • Awa Gaye, Lou Cocody-Valentino, Rose-Myrtha Vercammen, Sadrie Alves & Subin Son, Collective Performance

Deze performance is een interculturele viering van gedeelde verhalen. Door het benadrukken van creatieve verwantschap in de context van een kloostertuin gevuld met bloemen en kruiden, kijken de kunstenaars naar lokale ceremonies en rituelen uit Korea, Brazilië, enz. Gehost door The Constant Now. (Tot 21:00)

☼ 28.08.2022 ☼

14:00 • Francesca Hawker, Cover over Cover

Francesca Hawker organiseert een workshop boek kaften met haar eigen artistieke materiaal voor jong en oud. Neem het boek mee dat je wilt kaften, misschien omdat je de kaft niet mooi vindt, of omdat je het voor school moet kaften. Zij zorgt voor kaftmateriaal zoals tekeningen, gedichten en collages van tijdschriften, maar ook voor een versnapering en achtergrondmuziek. (je kan op elk uur deelnemen aan de workshop tot 18:00, schrijf je hier in)

14:00 • MUCE, The Power of the Potato

Wat kunnen we leren van aardappels en hun afweermechanismen? En hoe kan de mens lenen van natuurlijke processen door biomimicry? Kom met je familie een spel spelen of maak samen een installatie op basis van aardappelresten. Gehost door Antwerp Circular. (Tot 18:00, schrijf je hier in)

15:00 • Geleid bezoek Kunsthal Extra City

Waar

In de kloostertuin van MORPHO & Kunsthal Extra City, via Provinciestraat 112

Inkom

Inbegrepen bij de aankoop van een gewoon toegangsticket in Extra City

Gerelateerd