Kalender

Kalender

← Volledige kalender

New Root Canal, Image: Miles Fischler
New Root Canal, Image: Miles Fischler
New Root Canal, Image: Miles Fischler
Günbike Erdemir, Image: Günbike Erdemir
Günbike Erdemir, Image: Caroline Dumalin
Günbike Erdemir, Image: Günbike Erdemir
Jeannette Slütter, Image: Miles Fischler
Jeannette Slütter, Image: Miles Fischler
Jeannette Slütter, Image: Miles Fischler
Elif Korkmaz, Image: Miles Fischler
Elif Korkmaz, Image: Miles Fischler
Elif Korkmaz, Image: Miles Fischler

1/12

September in de kloostertuin
23.09.2022–​25.09.2022

Zomerprogramma

Elk laatste weekend van de zomermaanden juni, juli, augustus en september komt onze groene kloostertuin helemaal tot leven. Samen met Kunsthal Extra City en met tal van andere partners stellen we een divers programma samen van performances, workshops, filmvertoningen, brunches, concerten, artist talks, ... Het programma van september lees je hieronder.

☼ 23.09.2022 ☼

19:00 • Take Over, Gigs and Giggles Garden Party (Part 1)

Take Over is een collectief voor en door jonge kunstenaars. Ze laten jong talent zien in de vorm van muziek en performance, te beginnen met het Sunset String Quartet en het dansstuk Puck van choreografe Ella-My Blomdahl in samenwerking met danser Luca Tomaselli. Gevolgd door een solo-optreden van Verena Rizzo, een Italiaanse muzikante en componiste.

21:00 • New Root Canal, Summer Sessions

New Root Canal is Rufus Mich, beeldend kunstenaar en muzikant die in Antwerpen woont. Zijn eenmansband combineert zachte synthdrones met sissende acid/krautrock electropunk songs, tegelijk swingend en psychedelisch.

22:30 • Take Over, Gigs and Giggles Garden Party (Part 2)

Misha Rogachev speelt een energieke dj-set van een uur waarin hij queer EDM, techno en electro combineert.

☼ 24.09.2022 ☼

11:00 • Baya Collective, Candied Conversations

Baya Collective nodigt je uit om aan te sluiten aan een rijkelijke tafel waar verhalen verweven worden in de maaltijden. Deze laatste editie van het zomerprogramma organiseren zij samen met de multidisciplinaire kunstenares, Imge Özbilge. (Tot 14:00)

14:00 • Günbike Erdemir, Antwerp Folktales

Günbike Erdemir leidt een tekenworkshop geïnspireerd door de stadslegendes van Antwerpen en daarbuiten. We lezen vier verhalen waaruit je een symbolische plaats, een magisch object of een mythisch personage zal tekenen. Deze workshop zal plaatsvinden in Morpho's projectruimte, de refter. Kleed je warm aan. (Tot 17:00)
👉 Reserveer je plaats hier.

15:00 • Sadrie Alves & Hussein Shikha, Tales of Symbologies

Tijdens deze workshop maken kunstenaars Sadrie Alves en Hussein Shikha je wegwijs in de oude ambachten en symbolen van wandtapijten en houtblokken. (Tot 18:00)
👉 Reserveer je plaats hier.

18:00 • Ignace Cami, I’ll explain everything to the geese

Opgeleid als prentkunstenaar en beeldhouwer, evolueert Ignace Cami naar meer actieve en sociale manieren om zijn projecten te verspreiden. In deze happening, gebaseerd op elementen uit een Belgische volkstraditie, verlegt de kunstenaar de grenzen van performativiteit en het vertellen van verhalen. Met open bar. (Tot 20:00)
👉 Reserveer je plaats hier.

20:00 • Lichtekooi, Twhylight, an evening with Michael Curran & Duelle

Lichtekooi is een kunstruimte in Antwerpen die in het voorjaar van 2021 haar deuren opende. Kunstenaar Michael Curran maakte eerder een geluidswerk met alle correspondentie over de naam van de ruimte, een oud Nederlands woord voor een vrouw van lichte zeden. Voor deze avond stelt hij een vertoning voor van Jacques Rivette's Duelle uit 1976, waarin op vergelijkbare wijze noties van dames van de nacht en dames van het licht worden verkend.

☼ 25.09.2022 ☼

12:00 • Jeannette Slütter, The Residency Tour

Jeannette Slütter geeft een alternatieve rondleiding door het voormalige klooster. In plaats van dieper in te gaan op diens historische achtergrond, zal ze je wijzen op rondslingerende voorwerpen en tekens aan de wand die iets vertellen over het leven en werk in een kunstenaarsresidentie. (Tot 13:00)
👉 Reserveer je plaats hier.

14:00 • Elif Korkmaz, Blind Date to Create

Tijdens deze creatieve workshop nodigt Elif Korkmaz je uit om de zintuiglijke ervaringen van verschillende materialen te verkennen en hoe we door elkaars ogen kunnen leren kijken. Gericht op blinden en slechtzienden, open voor iedereen. Deze workshop zal plaatsvinden in Morpho's projectruimte, de refter. Kleed je warm aan. (Tot 18:00)
👉 Reserveer je plaats hier.

15:00 • Geleid bezoek Kunsthal Extra City

Waar

In de kloostertuin van MORPHO & Kunsthal Extra City, via Provinciestraat 112

Inkom

Inbegrepen bij de aankoop van een gewoon toegangsticket in Extra City

Gerelateerd