Kalender

Kalender

← Volledige kalender

1/9

Antwerp Queer Arts Festival
05.08.2022–​28.08.2022

Tentoonstelling

Antwerp Queer Arts Festival is een multidisciplinair kunstenfestival dat gender en seksuele diversiteit in vraag stelt. De afgelopen 8 jaar programmeerde het festival zowel lokale artiesten als internationaal talent binnen een verscheidenheid aan kunstvormen: muziek, literatuur, film, dans, theater, expositie, performance... Ze werken met open oproep en hebben een bijzondere interesse voor nieuw queer talent.

AQAF is meer dan een kunstenfestival. In samenwerking met de academische wereld en activisten, creëert het een ruimte en een platform voor mensen om zich uit te drukken en anderen te ontmoeten. AQAF is een grassroots initiatief. Het is afhankelijk van de steun van de gemeenschap om de ruimte en vertegenwoordiging te creëren die we nodig hebben. Je ticketaankoop of donaties steunen direct queer performers.

Als onderdeel van het 2022 programma presenteert het festival tentoonstellingen op verschillende locaties: The Other Space, Kavka Oudaan, Kunsthal Extra City en MORPHO. In Extra City en MORPHO worden alle deelnemende beeldende kunstenaars samengebracht in een eclectische groepstentoonstelling.

Deelnemers

Nathan French, Yamuna Forzani, Denys Shantar, Anna Urazova, Laurent Poisson en Hussein Shikha

Wanneer

Opening: vrijdag 5 augustus, 17:00-22:00 uur
Tentoonstelling: do-vr, 13:00-19:00 & za-zo, 11:00-18:00
Finissage: vrijdag 26 augustus, 21:30-middernacht

Waar

Ingang via Kunsthal Extra City (Provinciestraat 112)

Inkom

Gratis bij de opening. Op andere dagen inbegrepen bij aankoop van een regulier inkomticket bij Extra City.

Gerelateerd