Kalender

Kalender

← Volledige kalender

1/14

ANTWERP QUEER ARTS FESTIVAL
04.08.2023–​27.08.2023

Antwerp Queer Arts Festival is een multidisciplinair kunstenfestival dat gender en seksuele diversiteit thematiseert. De afgelopen 9 jaar programmeerde het festival zowel lokale artiesten als internationaal talent binnen een verscheidenheid aan kunstvormen: muziek, literatuur, film, dans, theater, expositie, performance... Ze werken met open oproep en hebben een bijzondere interesse voor nieuw queer talent.

AQAF is meer dan een kunstenfestival. In samenwerking met de academische wereld en activisten, creëert het een ruimte en een platform voor mensen om zich uit te drukken en anderen te ontmoeten. AQAF is een grassroots initiatief. Het is afhankelijk van de steun van de gemeenschap om de ruimte en vertegenwoordiging te creëren die we nodig hebben. Je ticketaankoop of donaties steunen direct queer performers.

Als onderdeel van het 2023 programma presenteert het festival een tentoonstelling bij Extra City en MORPHO. In Extra City en MORPHO worden alle deelnemende beeldende kunstenaars samengebracht in een eclectische groepstentoonstelling. Tijdens de openingsavond zijn er live performances van Sarjon Azouz om 20:02 en van speciale gast Krzysztof Leon Dziemaszkiewicz om 21:27. Dziemaszkiewicz is de protagonist van de documentaire LEON, die te zien is op zondag 6 augustus in De Cinema.

Op zaterdagavond, 26.06, sluit AQAF de tentoonstelling af met een live performance van Nina Van Denbempt, gevolgd door een avant-première van een videoclip van een van hun favoriete bands en een feest met DJ Butchpm!

Deelnemers

Sarjon Azouz, Alexandra Fraser, Marijn Kuijper en Nina Van Denbempt

Programma Finissage 26.08

18:00 deuren
20:00 Optreden Nina Van Denbempt (20')
21:20 Inleiding en avant-prémiere videoclip (20')
22:00 DJ Butchpm

Waar

De Refter (MORPHO) & De Kapel (Extra City)
ingang via Kunsthal Extra City (Provinciestraat 112)

Wanneer

Opening: vrijdag 4 augustus, 17u - 23u
Tentoonstelling: do-vr, 13:00-19:00 & za-zo, 11:00-18:00
Finissage: zondag 26 augustus

Inkom

Gratis bij de opening. Op andere dagen inbegrepen bij aankoop van een regulier inkomticket bij Extra City.

Gerelateerd