Residenties

Residenties

← Overzicht residenties

Doctoral research Geography of the Senses website sketches
Skinship series (2018), unglazed black ceramics and earthenware
Installation image depicting twin brothers listening to the sound piece Skinship (2017) that explores sensorial life inside the womb
Oo, a preview (2013) http://oo-oo.co/oo-a-preview/
El Plástico, the Sun that lives inside the Rock (2020, Bom Dia Books)
Doctoral research Geography of the Senses website sketches

1/6

Viktorija Rybakova

Resident

Viktorija Rybakova is kunstenaar en ontwerper die werkt met visuele, somatische en literaire praktijken. Ze onderzoekt hoe emoties kunnen worden vertaald in beeld en tekst. Haar werk verkent het voelen van het lichaam (het zelf/zijn) en de affectieve relatie met de omgeving. Via dit onderzoek, dat ze "Geography of the Senses" noemt, test ze methodes van de co-creatie van meeslepende audio-narratieven en de beoefening van collectieve verbeelding. Tijdens de residentie zal ze verkennende teksten schrijven en de onderzoekswebsite ontwerpen.

Viktorija studeerde af in Architectuur aan de Kunstacademie van Vilnius, Litouwen. Ze stelde internationaal tentoon en kreeg de Grand Prix in Tallinn Print Triennial in 2013. In 2022 schreef ze zich in als doctoraatsstudent aan de LUCA School of Arts. Eerder was ze in residentie bij Jan Van Eyck Academie (2016-17). In 2018-20 co-creëerde ze met grafisch ontwerper G. Budvytyte onder de naam laumes. laumes publiceerde hun artistiek onderzoek "El Plastico, the Sun that lives inside the Rock" (2020, Bom Dia Books) en maakte grafische identiteiten voor Kunstenfestivaldesarts en Kunstinstituut Melly.

Periode

01.08.2022 - 30.09.2022

Residentie

Onderzoek

Link

www.viktorijarybakova.com

Gerelateerd