Residenties

Residenties

← Overzicht residenties

No more than one component...or DeKuBstruCtion, audiovisual performance, 2021
Points of view, media installation, Slavutich, 2021
Bifurcation point, Hokinz and Disneyland, generative animation, video projection and sound performance, Dovzhenko Centre, Kyiv, 2020
Well-Trodden Connections, multimedia project, DovzhenkoCentre, Kyiv, 2021

1/4

Oleksandr Sirous

Resident

Oleksandr Sirous is een media- en geluidskunstenaar. Hij werkt met grote datasets en de principes van interactie en communicatie in webomgevingen, en creëert complexe simulatieomgevingen met behulp van AI. Zijn achtergrond in animatie en comics heeft zijn praktijk beïnvloed, waardoor hij voortdurend op zoek is naar een niet-triviale benadering van het vertellen van verhalen en compositie in mediawerken. Sinds kort, vanwege zijn werk met game engines, is Oleksandr zich meer en meer aan het richten op de cultuur van videogames en verschillende spelmechanismen en nieuwe regels van interactie, waardoor hij nieuwe benaderingen vindt op het kruispunt van de reeds gevestigde benaderingen in mediakunst en videogames.

Oleksandr Sirous (1996, Charkov, Oekraïne) studeerde schilderkunst en grafiek in Charkov. In 2018 was hij de curator van de cursus nieuwe mediakunst in HudpromLoft en de Charkov Academie voor Beeldende Kunsten. In 2019 werd hij mede-oprichter van FRONTIER, een VR en AR festival in Charkov, docent van de cursus 3D-programmeren aan de Kiev Academie voor Mediakunst en curator/resident van Carbon art space in Kiev. Hij was dit jaar genomineerd voor de PinchukArtCentre Prize.

Periode

01.04 - 30.06.2022

Residentie

Solidariteit

Gerelateerd