Residenties

Residenties

← Overzicht residenties

Good Bad Not Evil, La Casa Encendida, Madrid, 2020
How to make friends and influence people, Centro Cultural Montehermoso Kulturunea, Vitoria-Gasteiz, 2021
The quick brown fox jumps over the lazy dog, Galeria T20, Murcia, 2023
Rumble in the jungle, Festival Lovisual, Logroño, 2018
Soy tu huckleberry, DA2 Domus Artium 2002, Salamanca, 2023
The Selfish Meme, Pablo's Birthday, New York, 2019

1/6

Gala Knörr

Resident

De artistieke praktijk van Gala Knörr reflecteert op en onderzoekt onze navigatie, weerstand en overleving te midden van onze getransformeerde digitale realiteit. Het onderzoekt de veelzijdige aard van beelden, hun gedeelde betekenissen en hun invloed op ons collectieve bewustzijn. Door de kracht van visuele talen te onderzoeken, maakt Gala multidisciplinaire installaties die reflecteren op de culturele en politieke context. Vanuit het picturale heeft Knörr gewerkt in media als video, performance of schrijven, waarbij zij kwesties met betrekking tot media, de constructie van gedeelde geschiedenissen en populaire cultuur onderzocht.

Tijdens haar residentie zal Gala Knörr onderzoek doen naar de architecturen van vrije tijd in België, in het bijzonder die welke ontstaan zijn tijdens de sociaaleconomische crisis, om een multidisciplinaire installatie te construeren. Ze onderzoekt de esthetiek die ontstaat in deze ruimtes van collectieve euforie en plezier om vervolgens een archief samen te stellen en een installatie te maken met patronen en schilderijen die een tent- of yurtachtige ruimte zullen vormen, een woning die meestal geassocieerd wordt met nomadisme.

Gala (1984, Vitoria-Gasteiz) heeft een bachelor in Beeldende kunst van Parsons Paris The New School en een Master in Beeldende kunst van Central Saint Martins (Londen). Ze heeft deelgenomen aan verschillende kunstresidenties waaronder Fundación Bilbaoarte in Bilbao (2022), AIR Wro in Wroclaw (2021), Centre for Postcolonial Studies at Goldsmiths in Londen (2018) en The Solomon R Guggenheim Museum in New York (2017). Haar werk is onlangs tentoongesteld in DA2 (Salamanca), Guggenheim (Bilbao), Casal Solleric (Palma), CentroCentro (Madrid), La Casa Encendida (Madrid), Raum MG16 (Keulen) en Le Port de Créateurs (Toulon).

Periode

01.08.2023 - 30.09.2023

Residentie

Uitwisseling (Inkomend)

Partner

Tabakalera, Donostia/San Sebastián en het Baskisch Instituut Etxepare

Link

www.galaknorr.com

Gerelateerd