Residenties

Residenties

← Overzicht residenties

Coraline Guilbeau

Resident

MeetFactory ondersteunt de residentie van Coraline Guilbeau, een in België gevestigde kunstenaar die naar Praag gaat. MeetFactory is een internationaal non-profit centrum voor hedendaagse kunst met het grootste atelierprogramma in Centraal-Europa.

Tijdens de residentieperiode wil Coraline Guilbeau inspiratie putten uit het ecologische, menselijke en culturele kader van de MeetFactory residentie om een nieuwe performance te bedenken die ter plekke wordt geschreven en geïnterpreteerd. De performance zal verhalen, sporen en geesten van de plekken opsporen met het idee om een levend, mondeling, onconventioneel archief van dit gebied te vormen.

Coraline Guilbeau (1991) creëert immersieve performances om de ervaring van een twijfel over de realiteit te voelen. Geïnteresseerd in noties van tijd, gevoelens van déjà-vu, wat buiten beeld is, elk project is contextueel en wordt opgebouwd vanuit een ontmoeting, een ruimte, een gegeven situatie. Ze studeerde af met een Master aan de Ecole des Beaux-Art van Bordeaux (2014) en een Master aan ERG Brussel (2016).

Periode

01.08.2023 - 30.09.2023

Residentie

Uitwisseling

Partner

MeetFactory, Praag

Link

coralineguilbeau.com

Gerelateerd