Publicaties

Publicaties

← Overzicht publicaties

Happy Sad

Editie

Happy Sad van Daan Gielis (Diest, 1988) is de eerste editie die MORPHO produceerde ter ondersteuning van kunstenaars. Daan nam in 2014 deel aan het STRT Kit programma.

De editie is gemaakt naar het gelijknamige werk dat te zien was in de solotentoonstelling You won’t get what you want (De Garage, Mechelen, 22.09 – 17.11.2019). De kunstenaar vertrekt in deze tentoonstelling van zijn eigen conflicterende ervaringen en emoties, en registreert de cumulatie van wederzijds exclusieve gevoelens die elkaar tegenspreken maar simultaan in leven houden. Gielis' werk suggereert de onnoemelijke zoektocht naar consistentie of zelfs een uitweg uit de tegenstrijdige wereld waarin we leven.

Hiervoor past Gielis zich het tekensysteem van emoji toe, een terugkerend thema in zijn werk. Emoji hebben zich ingebed in de schriftelijke communicatie van vandaag. Ze zijn alomtegenwoordig en onlosmakelijk onderdeel van onze online gesprekken, maar meestal leeg of zelfs gratuite. Het belichaamt de paradox waarin ons sociale leven verstrikt zit: een diep persoonlijk verhaal uitdrukken in een meedogenloos generieke taal.

In Happy Sad vallen geluk en verdriet samen, het traditionele smileygezicht wordt gecombineerd met een omgekeerde glimlach. Noch de een noch de ander, maar beide. (naar de tekst van Bram Ieven)

Daan Gielis
Happy Sad, 2019
neon, 70 cm x 60 cm h
10 + 3 AP
UITVERKOCHT

Gerelateerd