Kalender

Kalender

← Volledige kalender

Cleo Fariselli
in conversation with
Danielle van Zuijlen
09.06.2023

Op vrijdag 9 juni, tijdens Borger Nocturne, is de finissage van Cleo Fariselli's solotentoonstelling 'Your Storm Our Dew'. Tijdens de avond zal Cleo Fariselli in gesprek gaan met Danielle van Zuijlen, te beginnen om 19.00 uur met een vertoning van de video, gevolgd door het gesprek en een Q&A.

Your Storm Our Dew' is geïnspireerd op de verbeeldingskracht van noodtoestanden. De video brengt een eigen wereld tot leven, een verontrustende omgeving waar mysterieuze wezens lijken te zweven op een donkere achtergrond. Overlevingsmechanismen worden lichamen die ons collectief onbewuste en onze angsten vertegenwoordigen. Het oog van de camera observeert deze mysterieuze levensvormen alsof het de eerste documentaire opname is van een buitenaards ecosysteem.

Danielle van Zuijlen is artistiek initiator, samenwerkingspartner en adviseur; een sparringpartner voor kunstenaars en organisaties. In 2018 was ze mede-initiator van Kunsthal Gent, waar ze deel uitmaakt van het coördinatieteam en artistiek coördinator ontwikkeling is. Daarnaast is ze via haar onderneming Lodewijks van Zuijlen werkzaam in opdracht. Haar interesses gaan uit naar artistieke ontwikkeling, artistieke strategieën voor kunst in sociale en publieke contexten, collaboratieve werkmethodes en horizontale institutionele modellen.

Van Zuijlen was medeoprichter van Hotel Mariakapel, een residentie- en tentoonstellingsruimte in Hoorn, NL, waar ze tot 2008 het programma leidde. Tussen 2007 en 2016 deed ze veel residenties en werkte ze internationaal als gastcurator. In 2015 initieerde ze PILOOT public art platform, in het kader van een publieke kunstopdracht rond de stedelijke ontwikkeling Tondelier in Gent. Ze is mede-ontwikkelaar van samenwerkingsprojecten tussen Vlaamse kunstorganisaties (bv. het initiëren van Kunsthal Gent BE in 2018; SOLO, een residentie als samenwerking tussen Vlaamse atelierorganisaties, 2017-2018). Voor atelierorganisatie NUCLEO in Gent ontwikkelde ze een ondersteunend beleid voor kunstenaars, resulterend in het SUPPORT programma, dat door kunstenaars zelf wordt aangestuurd.

‘Your Storm Our Dew' wordt gesteund door de Italian Council (10e editie, 2021). Cleo is artist-in-residence bij MORPHO in mei-juni. Het project en haar residentie worden uitgevoerd in samenwerking met Almanac.

Wanneer

Borger Nocturne, Vrijdag 9 juni, 18:00 - 21:00
Het gesprek start om 19:00

Waar

De Refter

Ingang

via Kunsthal Extra City (provinciestraat 112)

Gerelateerd