Residenties

Residenties

← Overzicht residenties

1/8

Shirana Shahbazi

Resident

De Iraans/Zwitserse kunstenaar Shirana Shahbazi gaat in residentie gaan bij MORPHO en de onderzoeksgroep Thinking Tools.

Haar artistieke praktijk is gevormd door het verlangen om de grenzen van het fotografische medium in vraag te stellen en te verleggen. Geïnspireerd door een eerdere residentie in India, zal ze in 2018 de residentieperiode in Antwerpen gebruiken om de techniek van het met de hand inkleuren van fotografische beelden, een langzaam verdwijnend ambacht in de fotografie, verder te verkennen. Door een zorgvuldige studie van de verschillende ambachtelijke methodes die gebruikt worden om beelden in te kleuren, wil ze een nieuw, volledig handgemaakt oeuvre ontwikkelen. Door het belang te benadrukken van haar eigen lichamelijke betrokkenheid bij het creëren van deze beelden, wil ze de algemene dematerialisatie van het maken van beelden in het huidige digitale tijdperk in vraag stellen.

Het werk van Shirana Shahbazi (1974, Teheran, Iran) werd meermaals bekroond (onder meer met de Prix Meret Oppenheim in 2019 en de Citigroup Private Bank Photography Price in 2002). Haar werk is aanwezig in de collecties van verschillende belangrijke instellingen, zoals MoMA (New York), Huis Marseille (Amsterdam), Fotomuseum Winterthur (Winterthur), Sprengel Museum (Hannover) en Tate Modern (Londen).

Periode

01.04 - 30.06.2022

Residentie

Onderzoek

Partner

Thinking Tools Research Group, Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen

Link

www.shiranashahbazi.com

Gerelateerd