Residenties

Residenties

← Overzicht residenties

The Colour of Any Other Object, 2024, Digital collage
Documentation of Unrealized Sculpture, 2021, Digital brushstroke on interior snapshot
Saliva Land (detail), 2019, Stage elements, curtains, sand cast plaster, inkjet prints, LED bulbs, acrylic and aluminum poles, colour cards, wood, sand, rope
Studio detail, 2023
Documentation of Unrealized Sculpture, 2021, Digital brushstroke on interior snapshot
Tadpole (detail), 2019, Sand cast plaster, inkjet prints, tube lights, plexiglas, wood, foil
Documentation of Unrealized Sculpture, 2019, Gold leaf on inkjet print, oak frame, 48 x 35 cm
Yolk (Brush), 2017, Sand cast plaster, plexiglas, twine, felt, goat hair, 36 x 16 x 9 cm
Partition, 2017, Five filtered exposures on light sensitive paper, oak frame with inlay in nglomaze and nut, 130 x 98 cm
Drifter, 2017, Six filtered exposures on light sensitive paper, oak frame with inlay in pear and maple, 82 x 62 cm

1/10

Marianne Vierø

Resident

Marianne Vierø werkt met installaties, sculpturen en drukwerk in een proces dat zowel door intuïtie als analyse wordt gestuurd. Ze onderzoekt de onderliggende premissen van onze begripssystemen en beschouwt het transformatieve potentieel van materialen, methodes en gebaren. Geïnspireerd door de structuren van taal, omvat haar praktijk een continu proces van vertaling dat chronologieën en categorisatie doet instorten en haar werk in een constante staat van wording plaatst.

Tijdens haar residentie bij MORPHO zal ze experimenteren met sculptuur en de representatie ervan in relatie tot tijdelijkheid. Eén lijn van experimenten zal bestaan uit de ontwikkeling van een sculpturale taal rond plaatmetaal en encaustiek (bijenwas, hars en pigment). Een andere lijn zal zich materialiseren als analoge fotogrammen die op speculatieve wijze silhouetten van sculpturale vormen en subjectieve gebaren documenteren op fotopapier. In mei 2024 presenteert Marianne een solotentoonstelling in de Refter, met de steun van de Danish Arts Foundation.

Marianne Vierø woont en werkt in Kopenhagen. Ze studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam. Ze was resident aan de Rijksakademie van beeldende kunsten, Amsterdam; Künstlerhaus Bethanien, Berlijn; en Triangle Arts, NYC. Haar werk was onder andere te zien in The Art Museum van de Universiteit van Toronto, Den Frie, Kopenhagen, De Vleeshal, Middelburg en The Philadelphia Museum of Art. Enkele solotentoonstellingen zijn 'Drawing Nude' bij Rita Urso, Milaan; 'Dunk' en 'Great Transformation' bij Ellen de Bruijne PROJECTS, Amsterdam; en 'Zeppelin Bend' bij PAKT, Amsterdam. Haar werk is opgenomen in de collectie van het Philadelphia Museum of Art.

Periode

01.02.2024 - 30.04.2024

Residentie

Onderzoek

Partner

Thinking Tools Research Group, Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen

Link

marianneviero.com

Gerelateerd