Residenties

Residenties

← Overzicht residenties

The stain was a thinking (Moon flower) I, Steel, rice paper, caput mortum, oxide, manilla copal, gum arabic, 2022, Image: Silvia Cappellari
The stain was a thinking (Moon flower) II, Steel, rice paper, caput mortum, oxide, sienna, manilla copal, gum arabic, 2022, Image: Silvia Cappellari
Sanguine Flames, Silk organza, muslin silk, rotin, plaster gauze, pigment, oil pastel, 2022, Image: Objets Pointus
Three Women II, Dyed silk organza, mesh, steel, oil pastel, 2021, Image: Maciek Luczak
Three Women I, Dyed silk organza, steel, butterfly wing, oil pastel, 2021, Image: Maciek Luczak
The Still, Installation shot, 2021, Image: Silvia Cappellari

1/6

Antonia Brown

Resident

Antonia Brown is een beeldend kunstenaar die tussen Kaapstad en Brussel woont. Haar artistieke praktijk onderzoekt hoe planten doorheen de culturele geschiedenis werden aangewend voor genezing, vruchtbaarheid of bedwelming. Antonia ziet het verplaatsen van planten als een bewuste daad van ontwrichting en uitwissing. Doorheen haar sculpturen, benadert ze planten als containers voor bepaalde geschiedenissen.

Tijdens haar residentie zal Antonia verder ingaan op het begrip sympathie als methodologie voor zowel onderzoek als productie. Met sympathie gaat een niveau van vervorming gepaard, waardoor Antonia een positie van hyperaanwezigheid (in tegenstelling tot kritische afstand) wil vinden. Met sympathie wil ze het werk van twee vrouwelijke middeleeuwse mystici onderzoeken, waarbij ze specifiek kijkt naar bepaalde noties van pijn en pijnopwekkende praktijken.

Antonia (1989, Zuid-Afrika) heeft een Bachelor in Beeldende Kunst van de Universiteit van Witwatersrand in Johannesburg en een Master in Beeldende Kunst van het Piet Zwart Instituut in Rotterdam. Ze heeft deelgenomen aan verschillende kunstresidenties waaronder Fondazione Ratti, Como in 2016 en Cité Internationale des Arts, Parijs in 2017. In 2013 ontving ze de Martienssenprijs en in 2014 de Newwork Prize. Haar werk was onlangs te zien bij Fitzpatrick Gallery en Galerie Derouillon (Parijs), Hinterconti (Hamburg) en 10n (Brussel), alle in 2022.

Periode

01.02.2023 - 30.06.2023

Residentie

Ontwikkeling

Gerelateerd