Kalender

Kalender

← Volledige kalender

1/2

Scenery Scenario

07.07.2023–​30.07.2023

Tuinen zijn bedoeld voor het verbouwen, tonen en genieten van de natuur, maar bovenal laten ze zien dat wij de controle hebben. Ze vormen het bewijs van de prachtige tegenstelling dat het organische heel goed gepland kan zijn. In combinatie met elegant ontworpen ondersteunende structuren, zoals hekken, schrijnen, palen en vijvers, komt de natuur tot zijn hoogste sierlijke potentieel.

Voor de tentoonstelling 'Scenery Scenario' hebben de kunstenaars, Max van Loon, Shanna Huijbregts, Lotte Werkema & Bobbi Cleij, gekeken naar de door de mens gemaakte objecten die een tuin vormen, planten behandeld als personages en gezocht naar de praktische functie van ornamenten. In de afgelopen maanden dienden Belmonte Arboretum (Wageningen), Middelheim (Antwerpen), La Villette (Parijs), Graafse Akker (Den Bosch), De Munt (Dordrecht) en de kloostertuin van MORPHO als proeflocaties voor een tentoonstelling die organische groei toont, lichtjes onder controle.

Voor de afsluiting van de groepstentoonstelling organiseren de deelnemende kunstenaars op zaterdag 29 juli van 19u30 tot 23u een Tuintoernooi en Closing Party met DJ Celine Meulemans in de Kloostertuin. Geïnspireerd door traditionele tuinspellen ga je van het ene spel naar het andere in de hoop als winnaar uit de bus te komen en de felbegeerde Tuintoernooi trofee mee naar huis te nemen. Dit toernooi is onderdeel van het zomerprogramma 'Zomer in de Kloostertuin' van Kunsthal Extra City. Zie het volledige programma hier.

‘Scenery Scenario’ maakt deel uit van het Apprentice Master programma, een initiatief onder leiding van Kunstpodium T. Dit programma brengt een groep pas afgestudeerde kunstenaars samen met een mentor, een kunstenaar die al enige tijd actief is in het veld. Bij deze groep is dat kunstenaar Willem de Haan. Via regelmatige bijeenkomsten nemen deze kunstenaars actief deel aan een uitwisseling van ideeën, praktijken en ervaringen, waarbij ze onder begeleiding van hun mentor toewerken naar de uiteindelijke groepstentoonstelling.

Deze tentoonstelling bij MORPHO komt tot stand in samenwerking met Kunstpodium T.

Deelnemers

Max van Loon, Shanna Huijbregts, Lotte Werkema, Bobbi Cleij & Willem de Haan

Wanneer

Opening: vrijdag 7 juli, 19:00 - 22:00
Open: do-vr, 13:00-19:00 & za-zo, 11:00-18:00
Finissage:

  • zaterdag 29 juli, 19:30 - 23:00, tuintoernooi & closing party
  • zondag 30 juli, 11:00 - 18:00, laatste dag om de tentoonstelling te bezoeken
Waar

MORPHO (De Refter),
Opening: ingang via Ploegstraat 25
Tijdens openingsuren: ingang via Kunsthal Extra City (provinciestraat 112)